Ministrica dr. Asta Vrečko na tretji svetovni Unescovi konferenci o kulturno-umetnostni vzgoji

Ministrstvo za kulturo, 15. februar ― Ministrica dr. Asta Vrečko se je v Abu Dabiju na povabilo generalne direktorice Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (angleško United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization – UNESCO) Audrey Azoulay in ministra za kulturo Združenih arabskih emiratov Salema Halida Al Kasimija udeležila tretje svetovne Unescove konference o kulturno-umetnostni vzgoji.

Najava dveh razpisov

Ministrstvo za kulturo, 13. februar ― V petek, 16. februarja, bosta objavljena Redni letni ciljni razpis za sofinanciranje distribucije kakovostnih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov v kinematografski mreži in v avdiovizualnih storitvah na zahtevo ter art kino programov za leto 2024 in Javni razpis za izbor javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov (v letih 2024 – 2026).

Predlog novega Nacionalnega programa za kulturo z akcijskim načrtom v javni obravnavi

Ministrstvo za kulturo, 7. februar ― Ministrstvo za kulturo je v javno obravnavo poslalo predlog Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 (ReNPK 24–31) in Akcijski načrt 2024–2027 za Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 (Akcijski načrt). Rok za oddajo komentarjev in pripomb na dokumenta je do vključno 25. marca 2024.

Medijska reforma: Asociacija za korenitejše spremembe!

Asociacija, 31. januar ― V Društvu Asociacija sicer pozdravljamo namero prenove medijske zakonodaje in s tem tudi novega zakona o medijih, ki je ga je pristojno ministrstvo decembra poslalo v javno obravnavo, a predlagan je zakon prešibak in brez zob. Zakon za spremembe ne predvideva ustrezne podlage v finančnih sredstev, ne naslovi težav nevladnih medijev in ne rešuje problematike … Preberi več o Medijska reforma: Asociacija za korenitejše spremembe!

Razpisne priložnosti (januar 2024)

Asociacija, 31. januar ― Za vas vsak mesec zberemo nekaj razpisnih priložnosti s področja kulture za samozaposlene v kulturi ter druge delavce in delavke na tem področju. Na spodnjem seznamu si lahko ogledate vrsto domačih in tujih priložnosti za razvoj na posamičnih področjih kulture. Domači razpisi Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil javni razpis za Nagrado skupine OHO 2024 – osrednjo … Preberi več o Razpisne priložnosti (januar 2024)

Davčni administrativni roki morajo biti poenoteni

Asociacija, 31. januar ― Letos so na področju poročanja o izplačilih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo do določene višine, predvidene spremembe.Izplačevalci morajo za leto 2023 prvič poročati o izplačilih navedenih dohodkov v posebni tabeli, kjer se poroča izplačilo dohodkov navedenih v posebni tabeli. V Društvu Asociacija opozarjamo na kratek rok za potrebe poročanja o izplačilih dohodkov, … Preberi več o Davčni administrativni roki morajo biti poenoteni
še novic